Meniny

skende

k05-tech

Naše krby

Použitie:
Slúži ku grilovaniu, alebo k rýchlemu opekaniu silným tepelným zdrojom (žeravé drevené uhlíky), využíva najstarší spôsob prípravy jedál, hlavne mäsa. Grilované mäso je veľmi chutné, ľahko stráviteľné. Vzhľadom na to, že tepelné spracovanie pokrmov je krátkodobé, sú straty biologicky cenných látok malé a tiež sa neprepaľujú tuky. Tým odpadá nebezpečenstvo ich rozkladu a vzniku škodlivých látok.

krb-schema2Účel:
Okrem základného použitia krbu k príprave jedál je pri ňom veľmi príjemné posedenie vzhľadom na to, že počas, aj mimo prípravy jedál horí v zadnej časti ohniska oheň (dovoľuje to dômyselne riešený roštovací systém). Záhradný krb slúži na dotváranie prírodného prostredia ako prvok drobnej záhradnej architektúry, ktorý zvyšuje úžitkovú hodnotu a atraktivitu záhrad.

Stavebno-technické riešenie:
Záhradný krb je konštrukčne riešený ako montovaná drobná stavba z prefabrikovaných monolitických dielcov, ktorá sa montuje jednoduchým spôsobom - zošrubovaním. Styčné plochy medzi dielcami sa musia utesniť tmelom, ktorý je súčasťou dodávky. K stavbe postačuje pevný podklad (napr. zámková dlažba). V prípade, že nie je pevný podklad (napr. trávnik) za príplatok dodávame ku krbu podstavec.

Technické údaje:
V súčastnosti sa vyrábajú dva typy záhradných krbov Feďa 001 a Golem. Rozdiel je v tom, že modelová rada Golem umožňuje okrem pečenia a grilovania aj varenie kotlíkového gulášu.

Základný rozmer krbu:
výška 2,46 m / hĺbka 0,60 m / šírka 1,20 m / váha cca 700 kg.
          
krb-schema1Výkon:
Golem-6 porcií pripraví za 8 až 10 min. uvarí 10 l resp. 15 l gulášu.
Feďa 001 - rodinný: 6 porcií pripraví za 8 až 10 min. - pečením.
U obidvoch modelov je spaľovací priestor vyložený šamotovými tehlami, ktoré dostatočne chránia monolitické dielce pred vysokou teplotou ohniska.
Technické riešenie roštovacieho zariadenia umožňuje nepretržitú výrobu žeravých uhlíkov, stačí len prikladať drevo.
Drevo je najlepšie používať dub, buk, brezu, ihičnaté drevo. Najčastejšie sa používa drevené uhlie, ktoré zákazníkovi podľa priania môžeme pravidelne dodávať.

Riešenie roštovacieho zariadenia umožňuje štyri spôsoby prípravy jedál:
1. spodné (pečenie)
2. bočné - žeravá láva (grilovanie)
3. varenie (kotl. guláš) - len pre model Golem
4. údenie (ryby a morčacie, kuracie stehná)
Spodné sa využívajú pri príprave mäsa, bočné pri grilovaní na otočnom grile (gril je otáčaný elektrickým motorčekom-dodáva sa motorček na 220V alebo na jednu 1.5V baterku), kde sa grilované jedlo potiera merinádou a prebytočná časť merinády odkvapkáva do nerezovej nádoby. V tomto prípade ide o to, aby merináda nekvapkala priamo na žeravé uhlíky. U modelu Golem sa dá zakúpiť aj medený kotlík o veľkosti 10-15 litrov.

Balenie a preprava:
2 ks Euro-palety (výrobca má vlastnú dopravu).

Spôsob platby:
Zákazník zašle výrobcovi priložený objednávkový list, na základe ktorého mu výrobca vystaví faktúru a kúpnu zmluvu s termínom dodávky (termín je do dvoch týždňov od podpísania kúpnej zmluvy). Po úhrade faktúry (prevodným príkazom resp. šekom) dôjde k plneniu kúpnej zmluvy o dodávke.